Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
-
Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.
-
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
-
Verwarm de margarine in een soeppan en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
-
Voeg het gehakt toe en bak dit mee gaar en rul.
-
Doe de paprika, de tomatenblokjes, 300 ml water en de keukenkruiden erbij en breng dit aan de kook.
-
Strooi de rijst erin en kook de rijst in ca. 10 minuten gaar.
-
Maak de soep op smaak met peper. Serveer er stokbrood bij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Zilvervliesrijst:
Bewaar zilvervliesrijst op een koele, donkere plaats. Doe de rijst in een goed sluitende voorraadbus om ongedierte te voorkomen. Bederf herken je snel door goed te kijken en te ruiken. De rijst is niet meer goed als het muf en ranzig ruikt. Combineer de rijst eens met groente en kikkererwten.