Bereiding
- Pel de ui en snijd klein.
-
Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in plakjes en de paprika in blokjes.
-
Verwarm de margarine en bak hierin de ui en de bleekselderij zacht.
-
Voeg het gehakt toe en bak dit mee gaar en rul.
-
Doe de paprika, tomatenblokjes, kruiden en het water erbij en breng dit aan de kook.
- Roer de rijst door de groente en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg extra water toe voor een dunnere soep.
- Breng de soep op smaak met peper en serveer het stokbrood erbij.
Variaties
Vervang de rijst door volkoren orzo of mini pasta voor een pastasoep. Liever geen vlees? Kies vegetarisch gehakt.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Zilvervliesrijst:
Bewaar zilvervliesrijst op een koele, donkere plaats. Doe de rijst in een goed sluitende voorraadbus om ongedierte te voorkomen. Bederf herken je snel door goed te kijken en te ruiken. De rijst is niet meer goed als het muf en ranzig ruikt. Combineer de rijst eens met groente en kikkererwten.