Bereiding
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook klein.
-
Bak de uienringen en de knoflook in de helft van de margarine in 5 minuten zacht.
-
Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
-
Neem de uienringen uit de pan.
-
Voeg de rest van de margarine toe en leg de plakken aardappel naast elkaar in de pan.
-
Laat de aardappelen op laag vuur gaar worden in ongeveer 15 minuten en bak goudgeel.
-
Maak de bosuien schoon en snijd in ringen.
-
Snijd de olijven in plakjes.
-
Klop de eieren los en voeg peper, de uienringen, bosui en de plakjes olijf toe.
-
Schenk dit mengsel over de aardappelen. Laat het ei op laag vuur stollen.
-
Keer de tortilla met behulp van een groot deksel en laat hem goudgeel kleuren.
-
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
-
Kook de blokjes paprika 2 minuten in een beetje water. Warm de mais mee op.
- Serveer de groente bij de tortilla.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Video
Bekijk de
receptvideo Spaanse tortilla op YouTube: