Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de paprika in blokjes, de prei in ringen en de ui en de knoflook in snippers.
-
Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in reepjes.
-
Spoel de kidneybonen in een vergiet af.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
-
Voeg de paprika, de prei, het pepertje, de tomatenblokjes, het laurierblad, het water en het stuk bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Laat de soep 5 minuten koken.
-
Voeg de kidneybonen toe en warm nog een paar minuten door.
-
Verwijder het laurierblad en maak de soep op smaak met oregano en gerookt paprikapoeder.
-
Serveer er brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade, bijv. spitskool met spikkels.