Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de sperziebonen schoon.
-
Snijd de prei in de lengte en maak goed schoon. Snijd de prei in dunne halve ringen.
-
Was de kerstomaten en snijd doormidden.
-
Gebruik per visfilet een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om een pakketje van te maken. Verdeel de prei hierover.
- Leg de visfilet op de prei.
-
Meng de tapenade met de olie en bestrijk de vis. Verdeel de tomaten erover.
-
Vouw de pakketjes goed dicht.
-
Breng wat water in een grote pan aan de kook. Leg de pakketjes in de pan en laat de vis met een deksel op de pan in 12 minuten gaar worden.
-
Kook de sperziebonen in wat water in 10 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak een puree van de aardappelen, melk, peper en nootmuskaat.
-
Serveer de aardappelpuree en sperziebonen bij de vispakketjes.
Variaties
De vispakketjes kunnen ook worden bereid op de barbecue.
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Gebruik de rest van de olijventapenade voor deze volkorenboterham met auberginetapenade.