Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vispastei met paksoi

Vispastei met paksoi

In de oven worden de reepjes brood lekker krokant.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 515 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 200 ml water
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes verse selderij
  • 200 gram pangasius
  • 5 (oude) volkoren boterhammen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels kappertjes
  • peper
  • 1 ei
  • 1 paksoi

Materialen

Ovenschaal (2 liter)

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd klein.
  2. Breng het water met de helft van de ui, het laurierblad en de selderij aan de kook. Leg de visfilet hier in en laat de vis tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden.
  3. Neem de vis uit de pan en verdeel in stukjes.
  4. Snijd de helft van de boterhammen in repen en leg ze apart. Verdeel over de rest van het brood het stoofvocht.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. Was de tomaten schoon en snijd in stukjes.
  7. Bak de rest van de ui in de helft van de olie glazig. Stoof de stukjes tomaat kort mee.
  8. Druk het vocht uit het brood en roer door de ui en tomaat.
  9. Meng de stukjes vis en de kappertjes door het broodmengsel en breng op smaak met peper. 
  10. Verdeel het mengsel in een ovenschaal.
  11. Klop het ei los.
  12. Bedek het gerecht met de achtergehouden repen brood en schenk het ei erover.
  13. Laat de pastei in de hete oven in 20-25 minuten heet en lichtbruin worden.
  14. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen.
  15. Roerbak de paksoi in de rest van de olie gaar en serveer het bij de pastei.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Selderij:
Bewaar selderij tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast nog ongeveer 4 dagen. Gebruik selderij in deze warme wrap met vlees en taugé.

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paksoi is deze maand (november) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 515 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 47 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 41 gram
Zout
1,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept