Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Visrolletjes in doperwtjessaus met Italiaanse groente

Visrolletjes in doperwtjessaus met Italiaanse groente

Deze heerlijke visrolletjes zijn een ware traktatie.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 405 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 100 gram venkel
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 50 gram sla
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 50 ml water
  • 150 gram witvisfilet, zoals kabeljauw of tilapia
  • peper
  • 50 gram gerookte zalm
  • tijm
  • 250 gram cannelli- of witte bonen (uitlekgewicht, blik)
  • 10 gram verse basilicum of munt
  • ½ citroen of limoen

Materialen

Keukenmachine of staafmixer

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. 
  2. Snijd de venkel in dunne partjes, de ui in halve ringen en de paprika in grove stukken. 
  3. Snijd de sjalot in snippers. 
  4. Fruit het sjalotje zacht in de helft van de margarine. 
  5. Voeg de doperwten en het water toe en stoof de doperwten 5 minuten. 
  6. Dep de visfilet droog met keukenpapier en bestrooi met peper. 
  7. Snijd van de gerookte zalm plakken. Houd een paar reepjes of stukjes zalm achter. 
  8. Wikkel ieder stukje visfilet in een plakje gerookte zalm. 
  9. Pureer de doperwten met een staafmixer fijn. 
  10. Roer de overgebleven zalm door de doperwten en breng de saus op smaak met tijm en peper. 
  11. Breng de doperwtensaus aan de kook en leg de visrolletjes erin. Houd de saus tegen de kook aan en pocheer de vis in 20 minuten gaar.
  12. Verwarm de rest van de margarine in een grote pan en fruit hierin de uienringen zacht.
  13. Voeg de venkel toe en smoor 5 minuten mee. 
  14. Voeg de paprika toe en laat de groente in 10 minuten verder gaar worden.
  15. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. 
  16. Doe de bonen en de sla bij de groente en warm het geheel goed door. 
  17. Was de kruiden en breng hiermee de groente op smaak. 
  18. Snijd de citroen in parten. Serveer de visrolletjes in de saus en de parten citroen bij de groente en bonen. 

Variaties

Gebruik snijbiet, winterpostelein of cavolo nero in plaats van sla.

Allergie-informatie

Lees voor het gebruik van margarine en gerookte zalm het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Verpak verse kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen te bewaren.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 405 kcal
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 31 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 33 gram
Zout
1,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.