Materialen
Keukenmachine of staafmixer
Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de venkel in dunne partjes, de ui in halve ringen en de paprika in grove stukken.
-
Snijd de sjalot in snippers.
-
Fruit het sjalotje zacht in de helft van de margarine.
-
Voeg de doperwten en het water toe en stoof de doperwten 5 minuten.
-
Dep de visfilet droog met keukenpapier en bestrooi met peper.
-
Snijd van de gerookte zalm plakken. Houd een paar reepjes of stukjes zalm achter.
-
Wikkel ieder stukje visfilet in een plakje gerookte zalm.
-
Pureer de doperwten met een staafmixer fijn.
-
Roer de overgebleven zalm door de doperwten en breng de saus op smaak met tijm en peper.
-
Breng de doperwtensaus aan de kook en leg de visrolletjes erin. Houd de saus tegen de kook aan en pocheer de vis in 20 minuten gaar.
-
Verwarm de rest van de margarine in een grote pan en fruit hierin de uienringen zacht.
-
Voeg de venkel toe en smoor 5 minuten mee.
-
Voeg de paprika toe en laat de groente in 10 minuten verder gaar worden.
-
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
-
Doe de bonen en de sla bij de groente en warm het geheel goed door.
-
Was de kruiden en breng hiermee de groente op smaak.
-
Snijd de citroen in parten. Serveer de visrolletjes in de saus en de parten citroen bij de groente en bonen.
Variaties
Gebruik snijbiet, winterpostelein of cavolo nero in plaats van sla.
Allergie-informatie
Lees voor het gebruik van margarine en gerookte zalm het etiket.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Verpak verse kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen te bewaren.