Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
-
Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukken.
-
Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
-
Bak de tomatenpuree een minuut mee.
-
Voeg de aubergine, de tomaten, de ras el hanout en 400 ml water toe.
-
Kook de groente in 10 minuten gaar.
-
Snijd de vis in blokjes.
-
Pureer de soep met een staafmixer fijn.
-
Doe terug in de pan en breng weer aan de kook. Roer de blokjes vis erdoor en laat ze in 3 minuten gaar worden.
-
Roer op het laatst de garnalen erdoor.
-
Knip de gewassen koriander klein en strooi over de soep.
-
Geef er eventueel een stukje brood bij.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.