Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Volkorenbrood met paprikaspread

Volkorenbrood met paprikaspread

Maak snel je een gezonde spread voor op brood.
  • 4 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht, lunch
  • 155 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 20 gram bleekselderij
  • 1 bosui
  • 75 gram hüttenkäse
  • citroensap
  • paprikapoeder
  • 4 volkoren boterhammen
  • halvarine

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Hak de groente met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
  2. Meng de groente door de hüttenkäse en maak de spread op smaak met wat citroensap en paprikapoeder.
  3. Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de paprikaspread erover.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Zelfgemaakte groentespreads kun je ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Bewaar het in een potje met een deksel erop. Doe er eventueel wat citroensap over voor het kleurbehoud. Invriezen kan ook, dan is de spread nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 155 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 16 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 6 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.