Bereiding
- Maak de krieltjes schoon en kook in 10-15 minuten in weinig water.
- Was en schil de aardperen en snijd klein.
- Maak de selderij en appel schoon en snijd klein.
- Pers het sap van de citroen uit.
- Maak een dressing van de yoghurt, halvanaise, peper en het citroensap. Voeg de selderij en appel toe.
- Snijd de kip in blokjes en was je handen.
- Verwarm de margarine en bak de kip 3 minuten aan. Voeg de aardpeer toe en bak nog eens 5 minuten tot de kip gaar en lichtbruin is.
- Breng op smaak met peper en laat iets afkoelen.
- Hak de walnoten grof.
- Schep de kip en aardpeer door de selderijsalade en strooi de walnoten erover. Serveer de krieltjes erbij.
Extra informatie
Aardperen worden ook weleens onder de naam 'topinamboer' verkocht. Je kunt het ook door een andere knapperige groente vervangen, zoals koolraap of rammenas.
Variaties
Ook lekker met druiven (gehalveerd) in plaats van appel.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Aardpeer:
Deze groente is ook heerlijk in de kikkererwtenquiche met aardperen en prei.