Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Warme courgettesalade met couscous en varkensvleesreepjes

Warme courgettesalade met couscous en varkensvleesreepjes

Een frisse salade met courgette, basilicum en citroensap, geserveerd met couscous en varkensvlees.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 510 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml water
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 theelepel shoarmakruiden of ras el hanout zonder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel tijm
  • peper
  • 5 gram verse basilicum
  • citroensap

Bereiding

  1. Was de courgettes en snijd in plakken. 
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd klein.
  3. Breng het water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  4. Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  5. Bestrooi het vlees met de shoarmakruiden.
  6. Bak het vlees in de helft van de olie lichtbruin.
  7. Bak de ui en de knoflook mee tot het vlees gaar is.
  8. Verwarm de rest van de olie en roerbak hierin de plakken courgette beetgaar.
  9. Voeg de tijm en wat peper toe.
  10. Schep het vlees met ui door de couscous.
  11. Was de basilicum en hak grof.
  12. Breng de courgette op smaak met citroensap strooi de basilicum erboven.
  13. Serveer de couscous erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Bewaar basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Gebruik de rest van de basilicum in een salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 510 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 31 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept