Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Kook de doperwten in enkele minuten gaar en laat afkoelen.
- Maak de postelein schoon.
-
Pers een halve sinaasappel uit. Schil de rest van de sinaasappels en snijd in blokjes.
-
Maak een dressing van het sinaasappelsap met de olie en peper.
-
Bestrooi het vlees met peper en bak het in de hete margarine in 8 minuten gaar en lichtbruin.
-
Meng de doperwten, sinaasappel, dressing en postelein. Strooi de kappertjes erover.
-
Serveer de vleesreepjes en aardappelen erbij.
Variaties
Vervang de winterpostelein eventueel door in reepjes gesneden Chinese kool, veldsla of spinazie.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.