Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
-
Schil de sinaasappels dik. Snijd de sinaasappels in plakken en snijd de plakken in stukjes. Vang het sap op.
-
Maak een dressing van het sinaasappelsap, de slasaus en de yoghurt.
-
Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
-
Was de struikjes witlof en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de struikjes in smalle repen. Meng er direct de dressing door tegen het verkleuren.
-
Meng de stukjes sinaasappel en de geraspte wortel door het witlof.
-
Bak de tofu in de hete margarine zacht.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Serveer de aardappelpuree en de tofu bij de witlofsalade.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Sinaasappel:
Citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.
De overgebleven yoghurt kun je als nagerecht eten. Misschien is de yoghurt met gegrilde sinaasappel iets voor jou!