Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui en de knoflook klein.
-
Snijd de wortels in plakken.
-
Fruit de ui en de knoflook met de kerrie in de margarine goudgeel.
-
Voeg de plakken wortel, het water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de groente in 10 minuten gaar.
-
Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
-
Spoel de witte bonen af.
-
Roer de preiringen en de witte bonen door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
-
Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
-
Serveer er het brood bij.
Variaties
Ook lekker met een andere kruiden- of specerijenmix zonder zout.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Prei:
Heb je prei over? Verpak prei in een zak in de koelkast. Andere producten kunnen de geur snel overnemen. Blancheer prei kort voor invriezen. In de vriezer is het een jaar goed.