Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes.
-
Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
-
Snijd de peper in ringetjes.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
-
Voeg de wortel, de komijn en de koriander toe en fruit dit even mee.
-
Was de linzen in een zeef.
-
Voeg de linzen, 600 ml water, het stukje bouillontablet en het laurierblad toe aan de groente en breng dit aan de kook. Kook de linzen in ca. 10 minuten gaar.
-
Verwijder het laurierblad en houd eventueel een paar lepels van de soep achter.
-
Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer. Verdun de soep eventueel met nog wat water. Roer de achtergehouden lepels soep en de ringetjes peper erdoor en warm goed door.
-
Garneer de soep met kleingesneden koriander en geef er brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Gebruik een restje groente bijv. in een broodbakje met groente-eierragout.