Materialen
Grill, staafmixer of keukenmachine.
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui klein, de wortel in plakjes en de bleekselderij in boogjes.
-
Maak de peper schoon. Snijd in ringetjes.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en bleekselderij zacht.
-
Voeg de wortel, peper en het paprikapoeder toe en fruit dit even mee.
-
Voeg de linzen, laurier, bouillontablet en het water toe aan de groente en bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snijd het ciabattabrood in de lengte door en snijd de helften in stukken.
-
Bestrijk de snijkant van het brood met de geitenkaas.
-
Leg het brood enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren. Strooi er wat tijm over.
-
Verwijder het laurierblad en schep een paar lepels van de soep uit de pan.
-
Pureer de rest van de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Roer de achtergehouden lepels soep erdoor.
-
Was de selderij en snijd klein.
-
Strooi de selderij over de soep en serveer de geitenkaascrostini erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Geitenkaas:
Bewaar een geopende verpakking goed afgesloten maximaal 4 dagen in de koelkast. Lekker op brood, maar ook in deze heerlijke aardappelgratin!