Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
-
Was het stukje peper en wrijf of hak het fijn.
-
Maak een dipsausje van de gember, de rode peper, limoensap, 1 eetlepel water, de sojasaus en de vissaus.
-
Was de komkommer, halveer het stuk in de lengte en verwijder het zaad. Snijd de helften in de lengte in smalle reepjes.
-
Schrap de wortel en halveer hem. Snijd iedere helft in dunne reepjes.
-
Snijd de halve paprika in de lengte in 10 repen.
-
Maak de bosuitjes schoon en snijd de uitje in de lengte in reepjes.
-
Was de slabladen en dep goed droog. Snijd ieder blad in tweeën.
-
Knip de koriander klein.
-
Doop ieder rijstvel in een schaal met lauw water tot het zacht is. Leg er van alle groente een stukje op en verdeel er wat koriander over.
-
Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel op. Vul zo de rest van de rijstvellen en geef ze met de dipsaus.
Variaties
Vervang de groente door rucola en plakjes radijs.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus en vissaus.
Ingrediënten over?
Paprika:
Bewaar paprika's buiten de koelkast, op een koele en droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed. Bewaar een stuk paprika maximaal 2 dagen, verpakt in plastic folie.
Gril de overige paprika en eet het op een knapperige crostini.