Bereiding
- Breng het water met het stuk bouillontablet aan de kook.
-
Snijd de zalm in repen.
-
Neem de bouillon van het vuur en leg de zalm erin. Laat de zalm in 8 minuten gaar worden.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in ringen en de paprika in reepjes.
-
Verwarm de margarine en stoof hierin de prei kort. Voeg de paprika toe en stoof de groente in 6 minuten verder gaar.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil.
-
Schil de sinaasappel dik en snijd in plakken. Snijd de plakken sinaasappel in blokjes en vang het sap op.
-
Was de koriander en knip de blaadjes klein.
-
Meng de sinaasappel, het sap, de geraspte schil, de koriander en de yoghurt door de couscous. Breng op smaak met peper.
-
Verdeel de couscous over borden, leg de repen zalm erop en serveer de groente erbij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Ingrediënten over?
Zalm:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse zalm bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
Koriander:
Bewaar de rest van de koriander tussen velletjes nat keukenpapier maximaal nog 4 dagen onderin de koelkast. Lekker in koriander-komkommersalsa met kipspiesjes.