Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in weinig water in 15-20 minuten gaar.
-
Pel de uien en de knoflook en snijd in snippers.
- Bak de uien en de knoflook in de margarine.
-
Voeg de roerbakstukjes en wat chilipoeder toe en bak ze enkele minuten mee.
-
Was de andijvie en snijd in smalle repen.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree.
-
Meng de uien met de roerbakstukjes en de andijvie erdoor.
-
Warm het geheel goed door en maak de stamppot op smaak met peper.
Extra informatie
Vleesvervanger:
Wil je zeker weten dat je vleesvervanger in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria voor een goede vleesvervanger.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in deze groentetajine.