Menu
Zoek

Factsheets

Het Voedingscentrum is de autoriteit op het gebied van gezond, duurzaam en veilig eten. Onze voorlichting en adviezen zijn allemaal gebaseerd op wetenschappelijke consensus. De factsheets geven inzicht in onze werkwijze en onderbouwing.

Afvallen

Afvallen door aanpassing in voeding en beweging

Download de pdf in onze webshop of lees de factsheet direct hieronder.

sluiten

Gezond eten

De Schijf van Vijf

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet

sluiten
Fruit

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Groente
Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.
sluiten
Verzadigde vetzuren en het risico op hart- en vaatziekten

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet

sluiten
Sport en voeding

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten

Duurzaam

Duurzamer eten

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Vegetarisch en veganistisch eten

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet

sluiten
Bewaren van voedsel

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Voedselverspilling

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Nieuwe eiwitbronnen als vleesvervangers

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.


sluiten

Omgeving

Invloed van de fysieke en economische omgeving op voedselkeuzegedrag

  Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Invloed van de sociale omgeving op eetgedrag

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet

sluiten
Invloed van opvoeding op eetgedrag van kinderen

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet

sluiten

Voeding voor speciale groepen

Zwangeren
Open de pdf of lees hieronder de factsheet.
sluiten
Borstvoeding

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Ouderen en voeding

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten

Vitamines en mineralen

Aanbevelingen voor vitamines, mineralen en spoorelementen
Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.
sluiten
Suppletieadviezen vitamines, mineralen en spoorelementen

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

Literatuurlijst

sluiten

Veilig

Bestrijdingsmiddelen en voeding

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet

sluiten
Antibioticaresistentie en voeding
Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.
sluiten
Hygiëne en voedselinfecties
Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.
sluiten
Adviezen nitraat en nitraatrijke groente

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Cafeïne
Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.
sluiten
Acrylamide

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten

Bereiden

Thuis koken: over voedingsstoffen, veiligheid en duurzaamheid

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet:

sluiten
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.