Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoelang kun je geitenkaas, hard, 50+ bewaren?

Hoelang kun je geitenkaas, hard, 50+ bewaren? Hieronder vind je het bewaaradvies voor een gesloten en open verpakking. Daarnaast kom je te weten of je geitenkaas, hard, 50+ het beste in de koelkast, vriezer of voorraadkast kunt bewaren. Ook krijg je bewaartips voor geitenkaas, hard, 50+ en weet je hoe je bederf kunt herkennen.

Bewaaradvies voor dit geopende product

Icoon van een koelkast
2weken in de koelkast
Icoon van een diepvries
2-4maanden in de vriezer
Volg het bewaaradvies op de verpakking van het product en bekijk de houdbaarheidsdatum.
Tenminste houdbaar tot
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Harde kazen Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Icoon van een tip
Bewaartip voor dit product
Bewaar kaas in de koelkast in een gesloten verpakking, bij voorkeur in kaaspapier of folie om zweten te voorkomen. Als er schimmel ontstaat, dan kun je deze ruim wegsnijden, minstens 1 centimeter. Dit geldt alleen voor harde kazen, zoals Goudse of Edammer. Plakken kaas zijn 4 dagen houdbaar in de koelkast. Geraspte kaas 2 dagen. Invriezen kan, maar geeft kwaliteitsverlies.
Icoon van een tip om te bepalen of een product nog goed is
Hoe weet ik of een product niet meer goed is?
De harde kaas is uitgedroogd of beschimmeld of ruikt vreemd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

Bewaaradvies van andere producten

Wil je van een ander product opzoeken hoelang en waar je dit het beste kunt bewaren? Vul hieronder een product in en vind het antwoord.
Hoelang kun je een geopend product bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product

Icoon van zwanger
in de koelkast
Icoon van een koelkast
in de koelkast
Icoon van een kastdeur
in de keukenkast
Icoon van een diepvries
in de vriezer
Icoon van een fruitschaal
op de fruitschaal
Icoon van een koelkast
Bewaartip voor dit product
Icoon van een koelkast
Hoe weet ik of een product niet meer goed is?