Menu
Zoek

Hoelang kun je kaas, 48+, jong, goudse bewaren?

Hieronder vind je het bewaaradvies voor een open en gesloten verpakking van kaas, 48+, jong, goudse. Ook krijg je bewaartips en weet je hoe je bederf kunt herkennen.

Bewaaradvies voor dit geopende product

Icoon van een koelkast
1week
houdbaar
in de koelkast
Daarna kijk, ruik, proef.
Icoon van een diepvries
2-4maandenin de vriezer
Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan.
Icoon van een tip om te bepalen of een product nog goed is
Hoe herken ik bederf? De harde kaas is uitgedroogd of beschimmeld of ruikt vreemd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Icoon van een tip
Bewaartip voor dit product Bewaar kaas in de koelkast in een gesloten verpakking, bij voorkeur in kaaspapier of (herbruikbaar) vershoudfolie om zweten te voorkomen. Als er schimmel ontstaat, dan kun je deze ruim wegsnijden, minstens 1 centimeter. Dit geldt alleen voor harde kazen, zoals Goudse of Edammer. Plakken kaas zijn 4 dagen houdbaar in de koelkast. Geraspte kaas 2 dagen.

Gaat het om een gesloten verpakking?

Volg het bewaaradvies op de verpakking van het product en bekijk de houdbaarheidsdatum.
Tenminste houdbaar tot
Ten minste houdbaar tot (THT): kijk, ruik en proef ná datum Harde kazen Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.

Bewaaradvies van andere producten

Wil je van een ander product opzoeken hoelang en waar je dit het beste kunt bewaren? Vul hieronder een product in en vind het antwoord.
Hoelang kun je een geopend product bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product

Ben je zwanger?
houdbaarin de koelkast
Algemeen advies
houdbaarin de koelkast
in de keukenkast
op de fruitschaal
in de vriezer Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan.
Hoe herken ik bederf?
Bewaartip voor dit product
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.