Menu
Zoek

Hoelang kun je kipfilet, onbereid bewaren?

Hieronder vind je het bewaaradvies voor een open en gesloten verpakking van kipfilet, onbereid. Ook krijg je bewaartips en weet je hoe je bederf kunt herkennen.

Bewaaradvies voor dit geopende product

Icoon van een koelkast
2dagen
houdbaar
in de koelkast
Eet op tijd of vries in.
Icoon van een diepvries
3maandenin de vriezer
Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan.
Icoon van een tip om te bepalen of een product nog goed is
Hoe herken ik bederf? De kip heeft een afwijkende geur, is grauw verkleurd, uitgedroogd of plakkerig. Eet geen vlees wat er raar uitziet of niet goed ruikt.
Icoon van een tip
Bewaartip voor dit product Bewaar vlees goed afgedekt onderin de koelkast zodat vleessappen niet op andere producten kan lekken. Invriezen van vlees kan ook. Ontdooi het vlees door het één dag voor gebruik op een afgedekt bord of in een schaal onderin de koelkast te leggen of laat het ontdooien in de oorspronkelijke verpakking waarin het vlees is ingevroren. Het vlees kan dan de vleessappen geleidelijk opnemen waardoor het lekker sappig blijft. Kleine stukken vlees kunnen ook in de magnetron ontdooid worden.Te lang in de diepvries geeft een ranzige geur en smaak.

Gaat het om een gesloten verpakking?

Volg het bewaaradvies op de verpakking van het product en bekijk de houdbaarheidsdatum.
Te gebruiken tot
Te gebruiken tot (TGT): gebruik of vries in vóór of op datum Niet consumeren na TGT-datum vanwege kans op uitgroei ziekmakende bacteriën.

Bewaaradvies van andere producten

Wil je van een ander product opzoeken hoelang en waar je dit het beste kunt bewaren? Vul hieronder een product in en vind het antwoord.
Hoelang kun je een geopend product bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product

Ben je zwanger?
houdbaarin de koelkast
Algemeen advies
houdbaarin de koelkast
in de keukenkast
op de fruitschaal
in de vriezer Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan.
Hoe herken ik bederf?
Bewaartip voor dit product
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.