Menu
Zoek

Hoelang kun je slagroom, ongeklopt bewaren?

Hieronder vind je het bewaaradvies voor een open en gesloten verpakking van slagroom, ongeklopt. Ook krijg je bewaartips en weet je hoe je bederf kunt herkennen.

Bewaaradvies voor dit geopende product

Icoon van een koelkast
4-6dagen
houdbaar
in de koelkast
Daarna kijk, ruik, proef.
Icoon van een diepvries
Minder geschikt voorin de vriezer
Icoon van een tip om te bepalen of een product nog goed is
Hoe herken ik bederf? De slagroom heeft brokken, wordt waterig of ruikt zuur. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Icoon van een tip
Bewaartip voor dit product Zet het product na gebruik altijd snel terug in de koelkast bij 4 graden. Hierdoor blijft het langer goed. Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Je kunt het invriezen, maar de structuur kan veranderen, verwerk het bijvoorbeeld in dranken of gerechten.

Gaat het om een gesloten verpakking?

Volg het bewaaradvies op de verpakking van het product en bekijk de houdbaarheidsdatum.
Tenminste houdbaar tot
Ten minste houdbaar tot (THT): kijk, ruik en proef ná datum Gooi slagroom niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Bewaaradvies van andere producten

Wil je van een ander product opzoeken hoelang en waar je dit het beste kunt bewaren? Vul hieronder een product in en vind het antwoord.
Hoelang kun je een geopend product bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product

Ben je zwanger?
houdbaarin de koelkast
Algemeen advies
houdbaarin de koelkast
in de keukenkast
op de fruitschaal
in de vriezer Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan.
Hoe herken ik bederf?
Bewaartip voor dit product
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.