Heerlijke zoetzachte salade met couscous, geitenkaas, pruimen en amandelen.
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 10 kinderen
- 400 ml water
- 300 gram volkoren couscous
- 20 cherrytomaatjes
- 2 gele paprika’s
- 2 stengels lente-ui
- 8 gedroogde pruimen
- 12 takjes munt
- 80 gram zachte geitenkaas
- 4 eetlepels ongezouten amandelen
Kookspullen
- Maatbeker
- Weegschaal
- Waterkoker
- Grote kom
- Snijplanken
- Mesjes
- Eetlepel
Zo maak je het
- Was je handen goed met zeep.
- Breng het water aan de kook in een waterkoker.
- Doe de couscous in een kom en schenk het water erover. Let erop dat je voorzichtig schenkt; het water is heet!
- Laat het 5 minuten staan (wellen) en dan afkoelen.
- Was de tomaten en snijd deze in vieren.
- Was de paprika’s, snijd ze doormidden en haal de steel en de pitjes eruit. Snijd ze in blokjes.
- Was de lente-uitjes en snijd in kleine ringetjes.
- Snijd de pruimen in reepjes.
- Was de munt en snijd de blaadjes grof.
- Meng de tomaten, de paprika’s, de lente-ui, de reepjes pruimen, de munt, de olie en het citroensap door de couscous.
- Verkruimel de geitenkaas met je handen en roer door de couscous.
- Strooi de amandelen erover en ga lekker proeven.
sluiten