Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

Met appelvulling, dikke kruimels en veel kaneel. Dat smaakt naar meer!
  • 8 stukken
  • meer dan 30 minuten
  • nagerecht, tussendoor
  • 270 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 150 gram rozijnen
  • 100 gram smeerbare margarine
  • 200 gram (glutenvrij) havermeel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 appel
  • 200 gram appelmoes zonder suiker (blik/glas)
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder

Materialen

Staafmixer/keukenmachine, springvorm, bakpapier

Bereiding

  1. Week de rozijnen in warm water.
  2. Pureer 1/3 van de rozijnen met de helft van de margarine en de helft van de kaneel tot een gladde massa. Voeg ¼ van het havermeel toe. Meng kort met elkaar tot stukjes kruimel.
  3. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  4. Maak de appel schoon en snijd in dunne plakjes.
  5. Pureer de rest van de rozijnen en margarine met de appelmoes, eieren tot een glad mengsel.
  6. Voeg het bakpoeder, de rest van het havermeel en de rest van de kaneel toe. Meng tot een smeuïg beslag. 
  7. Giet de helft van het beslag in de springvorm, leg de plakjes appel tot een halve centimeter van de rand op het beslag. Verdeel de rest van het beslag over de appel en strooi de kruimels over de taart. Druk de kruimels zachtjes aan. 
  8. Bak de taart in 60 minuten gaar en lichtbruin in de oven. Dek eventueel af met een ovenvast bord of aluminiumfolie als de taart te donker kleurt. Prik met een cocktailprikker in de cake om te testen of deze gaar is. Blijft er geen beslag plakken aan de prikker, dan is de cake gaar.
  9. Laat de cake in de vorm afkoelen. Stuif eventueel extra kaneel over de taart en snijd in stukken.

Variaties

Havermeel maak je eenvoudig zelf. Maal havermout of -vlokken met een staafmixer of in een keukenmachine tot meel.

Varieer met fruit uit het seizoen. Vervang de appel bijvoorbeeld door nectarines, bramen of peer. Kijk op onze website voor meer informatie over seizoensproducten.

Serveer de taart met een lepel magere Griekse yoghurt, dat is extra lekker. 

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Schijf van Vijf Dit recept voldoet niet volledig aan de Schijf van Vijf-criteria. Lees meer.
Duurzaam eten Appel is deze maand (februari) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 270 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 30 gram
Waarvan suikers 18 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 5 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.