Materialen
Staafmixer/keukenmachine/vork
Bereiding
- Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukken.
-
Kook de pompoen in een weinig water in 10 minuten gaar.
-
Was de rozijnen.
-
Pureer de pompoen met een staafmixer, in een keukenmachine of met een vork.
-
Meng het volkorenmeel, bakpoeder en kaneel in een kom.
-
Voeg de pompoenpuree, melk en het ei toe en roer tot een glad beslag.
-
Schep de rozijnen erdoor.
-
Verwarm de margarine in een pan, schep 3 eetlepels beslag per pannenkoek en bak de pannenkoekjes goudgeel aan beide kanten tot het beslag op is.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Jurino. Jurino is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten.
Meer recepten van Jurino:
Arros con pollo
Stoba di karni
Piska na fornu
Stoba di boonchi Wowo Pretu (V)
Sòpi di karni
Arros moro met komkommer-ananassalade (V)
Caribische pastasalade
Salada di tuna
Bakbanaan uit de oven (V)
Video
In deze receptvideo zie je hoe je stap voor stap deze heerlijke pompoenpannenkoeken maakt.
Ingrediënten over?
Pompoen over?
Bewaar een stuk pompoen in de koelkast. Dek het snijvlak af. Maak er bijvoorbeeld later in de week een lekkere soep van.