Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de broccoli in stukjes en de prei in ringen.
-
Pel de knoflook en snijd fijn.
-
Fruit de prei en knoflook in de margarine zacht.
-
Voeg de broccoli, bouillontablet en het water toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
-
Rooster het brood in de broodrooster lichtbruin en snijd in kleine blokjes. Strooi er wat paprikapoeder of chilipoeder over.
-
Snijd de peper in ringetjes.
-
Pureer de soep met een staafmixer glad.
-
Verwarm de soep nog even, voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met paprikapoeder.
-
Verdeel de soep over de borden en garneer met de croutons en ringetjes peper.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Broccoli:
Bewaar broccoli in een open zak of verpakking in de koelkast. Het blijft ongeveer 3-5 dagen goed.
De overige broccoli en prei zijn lekker in een groentetaart.