Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gemarineerde bietjes met rucola en geitenkaas

Gemarineerde bietjes met rucola en geitenkaas

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 75 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • peper
  • tijm
  • 200 gram gekookte bietjes
  • 25 gram rucola
  • 30 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Maak een marinade van de balsamicoazijn, ½ eetlepel water, de honing, wat peper en wat tijm.
  2. Stroop het vel van de bietjes en schaaf de bietjes in hele dunne plakjes. Gebruik hiervoor een kaasschaaf of mandoline.
  3. Schep de marinade voorzichtig door de bietenplakjes en laat dit een half uurtje staan.
  4. Was de rucola en laat het goed drogen. Verdeel de rucola over 2 bordjes.
  5. Schik de plakjes biet erop en verkruimel de geitenkaas erover.

Ingrediënten over?

Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik de geitenkaas bijvoorbeeld in een linzensalade met walnoten

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Caloriearm
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 75 kcal
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 7 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 4 gram
Eiwit 4 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.