Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Paprika-tomatensoep

Paprika-tomatensoep

Serveer in een kopje.
  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 45 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • cayennepeper
  • bosuitje of 6 sprieten bieslook
  • 3 zwarte olijven zonder pit

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  2. Kook de paprika in de tomatenblokjes met 50 ml water in 5 minuten gaar.
  3. Was de bosui of het bieslook en knip het in ringetjes.
  4. Hak de olijven in stukjes.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en warm het weer even door.
  6. Verdeel de soep over 2 kommen en strooi er de bosui en de stukjes olijf over.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om ze uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Verwerk de olijven en bieslook in een smaakvolle vegetarische spaghetti.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 45 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 2 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.