Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Salad-e Shirazi

Salad-e Shirazi

Neda Oliai maakte deze Perzische salade voor ons. Neda: "Deze frisse salade - die zich kenmerkt door de groenten die in kleine blokjes worden gesneden - past perfect bij stoofgerechten en gegrild vlees."
  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 210 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • ½ kleine rode ui
  • 2 takjes verse munt
  • 5 takjes verse peterselie
  • 1 bosui
  • ½ chilipeper
  • 20 gram walnoten
  • 50 gram granaatappelpitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap
  • 1 theelepel sumak
  • 20 gram feta of witte kaas light

Bereiding

  1. Was de komkommer, tomaten, kruiden en bosui.
  2. Snijd de komkommer, tomaten en ui in kleine blokje van ongeveer een halve centimeter.
  3. Hak de munt, de peterselie en de chilipeper fijn.
  4. Snijd het bosui in dunne ringen.
  5. Hak de walnoten grof.
  6. Voeg de granaatappelpitten toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en de sumak.
  8. Meng de dressing door de salade. Garneer met de verkruimelde feta of witte kaas.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Neda Oliai

Neda: "Ik gebruik hier mijn moeders recept, die deze eenvoudige komkommer-tomaat-ui-salade aankleedt met allerlei andere heerlijkheden, zoals feta, walnoten, granaatappelpitten en (verse) kruiden. Gebruik (de helft van) een pepertje voor wat kick of laat het weg. Het zal zeker niet afdoen aan de smaak."  
Meer recepten van Neda vind je hier:
Gevulde paprika's (Dolmeh felfel)
Afghaanse aubergineschotel met yoghurt
Rijst met sperziebonen (Lubia polo)
Kruiden frittata (Kuku sabzi)
Kip met saffraan en citroen
Mahi met dukkah en geurige bulgur
Volkoren pita met yoghurt-spinaziedip
Spaanse tortilla op z'n Perzisch
Wortelsalade met granaatappeldressing
Linzensoep met tamarinde en zoete aardappelen

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Bosui:
Bewaar bosuien in de koelkast. Gebruik ze voor deze frisse slawraps. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 210 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 11 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 5 gram
Eiwit 7 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept