Materialen
bakpapier, deegroller, evt. siliconenbakmatje
Bereiding
- Vermeng de meelsoorten met de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom.
-
Voeg de koude margarine toe en snijd dit met twee messen in stukjes.
-
Kneed de massa met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.
-
Verwarm intussen de oven voor op 150 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
-
Gebruik voor het uitrollen eventueel een siliconen bakmatje. Rol het deeg uit op een met rijstebloem bestoven werkblad.
-
Leg de lap deeg op de bakplaat en bak de speculaas in 12-15 minuten gaar.
-
Laat de speculaas iets afkoelen. Neem het dan van de bakplaat en laat het op een rooster afkoelen.
-
Breek de speculaas in stukken.
Allergie-informatie
Gebruik meelsoorten met het glutenvrij logo.
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.