Bereiding
- Was de sinaasappel en pers het uit.
-
Steek de kruidnagels in de uitgeperste sinaasappel.
- Was en schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
-
Breng de peertjes met het water, het sinaasappelsap, het stuk sinaasappel en het kaneelstokje aan de kook. Laat de peren 15 minuten zacht koken.
-
Neem de pan van het vuur, doe de deksel erop en plaats de pan direct in een (dek)bed (of slaapzak). Laat de peren in 3 uur gaar worden.
-
Laat de peertjes afkoelen.
-
Hak de walnoten klein.
-
Bak de havermout met de walnoten en wat koekkruiden in de hete olie krokant.
-
Snijd de stoofpeertjes in reepjes.
-
Schep wat peertjes in glazen en schenk de helft van de yoghurt erover. Leg de rest van de peertjes erop, schenk daarop de rest van de yoghurt en top af met het gebakken notenmengsel.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.