Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Trifle met stoofpeertjes

Trifle met stoofpeertjes

Een heerlijk feestelijk dessert met duurzame stooftechniek.
  • 4 personen
  • meer dan 30 minuten
  • nagerecht
  • 210 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • ½ (pers)sinaasappel
  • 3 kruidnagels
  • 500 gram stoofperen
  • 50 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 40 gram walnoten
  • 2 eetlepels havermout
  • koek- of speculaaskruiden
  • 1 eetlepel olie
  • 450 gram yoghurt Griekse stijl vanille 0% vet

Bereiding

  1. Was de sinaasappel en pers het uit.
  2. Steek de kruidnagels in de uitgeperste sinaasappel. 
  3. Was en schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. 
  4. Breng de peertjes met het water, het sinaasappelsap, het stuk sinaasappel en het kaneelstokje aan de kook. Laat de peren 15 minuten zacht koken. 
  5. Neem de pan van het vuur, doe de deksel erop en plaats de pan direct in een (dek)bed (of slaapzak). Laat de peren in 3 uur gaar worden.
  6. Laat de peertjes afkoelen. 
  7. Hak de walnoten klein. 
  8. Bak de havermout met de walnoten en wat koekkruiden in de hete olie krokant. 
  9. Snijd de stoofpeertjes in reepjes. 
  10. Schep wat peertjes in glazen en schenk de helft van de yoghurt erover. Leg de rest van de peertjes erop, schenk daarop de rest van de yoghurt en top af met het gebakken notenmengsel.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 210 kcal
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 22 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 6 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.