Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Virgin Bloody Mary

Virgin Bloody Mary

Een gezonder alternatief voor de klassieker omdat dit drankje geen alcohol bevat.
  • 4 personen
  • minder dan 15 minuten
  • nagerecht, tussendoor
  • 35 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ bosui
  • 1 wortel
  • ¼ komkommer
  • 500 ml tomatensap
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 citroensap
  • tabasco

Bereiding

  1. Maak de groente schoon en snijd de bleekselderij, bosui en wortel in stukken.
  2. Schil het stuk komkommer en halveer het in de lengte.
  3. Verwijder het zachte deel met zaad en snijd de komkommer in stukken.
  4. Pureer de groente met het tomatensap en de bouillon in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  5. Breng op smaak met wat citroensap en tabasco. 

Variaties

Garneer eventueel met bleekselderij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Schijf van Vijf Dit recept voldoet niet volledig aan de Schijf van Vijf-criteria. Lees meer.
Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Bleekselderij'. Dit product is deze maand (januari) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 35 kcal
Vet 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 5 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 2 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.