Kok Pierre Wind laat in deze video Sam en Valentijn zien waar je allemaal aan moet denken voor je begint met koken.
Tip: Prik in zachte groente zoals tomaten eerst de punt van je mes door de schil voor je gaat snijden. Zo plet je de tomaat niet. En schiet je mes ook niet weg. Tip: Gebruik je rauw vlees of rauwe vis? Gebruik daar dan een aparte snijplank en mes voor. Zo komen bacteriën van het vlees niet terecht op het andere eten. En als je rauw vlees hebt aangeraakt, moet je weer je handen wassen.
Nu zit je met een berg gesneden ingrediënten en pannen. Maar lekker en gaar eten heb je nog niet. Volg stap voor stap het recept wat je uitgekozen hebt. Daarin staat meestal alles goed uitgelegd.
Koken heeft 2 betekenissen. Het is het klaarmaken van een warme maaltijd. Maar we bedoelen er ook mee dat je eten gaar kookt in kokend water. Het water moet 100 graden zijn, en bubbelen om te koken.
Eten weggooien is super zonde. Al dat voedsel is dan voor niks gemaakt. Dat is zeker niet duurzaam. Met restjes en kliekjes kun je nog een heleboel doen. Heb jij goede ideeën? Klik op de foto voor een vergroting.