Menu
Zoek

Makkelijke prakkies

Om zelf lekkere dingen te maken, hoef je geen keukenprins(es) te zijn. Dat kan jij ook best.

Kok Pierre Wind helpt je koken. Hij maakt een heerlijke stamppot met aardappelen en knolselderij, samen met Valentijn en Sam. Tussendoor geeft hij allerlei nuttige tips. Weet jij bijvoorbeeld wanneer aardappelen gaar zijn? Bekijk de video en je weet het.



En wat is er lekkerder dan een pannenkoek? Een pannenkoek maken is veel makkelijker dan je denkt. Pierre Wind laat Florine en Isabella zien hoe je een volkoren pannenkoek maakt. Met een vulling van kaas en spinazie. Smullen! Kijk mee, dan word jij straks ook een superkoekenbakker.


Kruiden

Met kruiden maak je je eten nog lekkerder! En je hebt geen zout nodig. Isabella en Florine willen meer smaak en Pierre legt uit welke kruiden je kunt gebruiken. Basilicum, koriander, knoflook, een limoen of citroen: dat zijn echte smaakmakers. Altijd handig om te weten!

Meer superlekkere recepten om te maken

Ben jij nog niet uitgekookt? Probeer dan eens deze heerlijke recepten. Wedden dat jij die kunt klaarmaken?

Aardappelkoekjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15-30 minuten

Nodig voor 4 personen:

  • 1 zoete aardappel
  • 3 grote aardappelen (ongeveer 300 gram) 
  • 1 stukje knolselderij (ongeveer 150 gram)
  • 8 blaadjes selderij (van de knolselderij of snijselder)
  • 1 ei
  • 2 tot 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie 

Hoe maak je het:

  1.  Schil de aardappelen en het stuk knolselderij.
  2. Rasp alles in grove stukken.
  3. Snijd de blaadjes van de selderij klein.
  4. Klop het ei los in een kom.
  5. Meng de rasp met de selderij, het ei, wat bloem en wat peper.
  6. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en schep met een lepel hoopjes van het raspmengsel erin.
  7. Druk de hoopjes plat met de lepel.
  8. Bak de koekjes aan beide zijden in 10 minuten bruin en gaar.
  9. Je kunt de koekjes ook in de oven bakken. Schep ze op bakpapier op een bakplaat en doe ze 20 minuten in een hete over van 180 graden. 
sluiten

Broodslang

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15-30 minuten

Nodig voor 4 personen:

  • 1 volkoren stokbrood
  • 2 tomaten
  • 3 plakjes 30+ kaas (75 gram)
  • 12 blaadjes basilicum

Zo maak je het:

1. Warm de oven voor op 200°C.

2. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd het niet helemaal tot onderaan door.

3. Was de tomaten en snijd ze in plakjes.

4. Snij de plakken kaas in vieren.

5. Was de basilicum en dep goed droog.

6. Leg in iedere opening een kwart plakje kaas, een plakje tomaat en 2 blaadjes basilicum.

7. Schuif het brood in de oven en bak dit ongeveer 10 minuten tot de kaas is gesmolten

8. Zet het brood op tafel, dan kan iedereen er makkelijk stukjes vanaf plukken. Dat is lekkerrrrrrr!

sluiten

Hartige cupcakes

Zo maak je het

Bereidingstijd: meer dan 30 minuten

Nodig voor 12 cakejes: 

  • 6 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 4 eetlepels geraspte 30+ kaas
  • 1 paprika
  • 1 bosuitje
  • een muffinbakvorm
  • 12 papieren cakevormpjes

Zo maak je het:

  1. Zet de oven aan op 180°C. Breek je eieren in een mengkom.
  2. Doe de melk en de kaas erbij en klop het mengsel met een garde.
  3. Snijd de paprika in kleine blokjes en de bosui in kleine reepjes en doe samen in een kom.
  4. Doe de papieren vormpjes in de bakvorm.
  5. Vul de bakjes met een lepel van de groente en giet er daarna een beetje eimengsel overheen.
  6. Zet de cupcakes in de oven en bak 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin zijn. 

Deze cakejes zijn heel handig om mee te nemen! Wat dacht je van een picknick of schoolreis?

sluiten

Superveel recepten

Kijk in op onze receptensite voor volwassenen. Of bekijk hieronder het inkijkexemplaar van het kookboek 'De kleine keukenhulp'.

Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.