Menu
Zoek

Kan ik 'boerenkaas' nemen tijdens de zwangerschap?

Veilig
Dit kun je veilig eten tijdens de zwangerschap. Bij harde kaas van rauwe melk kan Listeria niet uitgroeien tot hoge aantallen. Calcium is tijdens de zwangerschap belangrijk voor de botopbouw van je baby. De belangrijkste bronnen van calcium zijn zuivel (bijv. magere of halfvolle melk, yoghurt of kwark) en 10+, 20+ of 30+ kaas. Eet/drink je niet elke dag 3-4 porties zuivel (halve liter) en 40 gram kaas? Lees dan op de site van het Voedingscentrum hoe je voldoende calcium binnenkrijgt.

Alternatief

Kaas van gepasteuriseerde melk.

Kaas, 48+, jong belegen

Dit kun je veilig eten tijdens de zwangerschap. Calcium is tijdens de zwangerschap belangrijk voor de botopbouw van je baby. De belangrijkste bronnen van calcium zijn zuivel en kaas. Kies voor je gezondheid voor de magere of halfvolle zuivelvarianten, en bijvoorbeeld 10, 20 of 30+ kaas, dat staat in de Schijf van Vijf. Eet/drink je niet elke dag 3-4 porties zuivel (halve liter) en 40 gram kaas? Lees dan op de site van het Voedingscentrum hoe je voldoende calcium binnenkrijgt.

Nog een product opzoeken

Wat kan ik eten?
Dit product kun je na openen 2 dagen bewaren. Dit geldt voor producten waar op het etiket staat 'verpakt onder beschermende atmosfeer'.

App ZwangerHap

Wil je altijd snel kunnen opzoeken wat je allemaal wel en beter niet kunt eten tijdens je zwangerschap? Download dan de gratis app ZwangerHap van het Voedingscentrum. Naast het opzoeken van producten, kun je daar ook volgen hoe de baby groeit in de buik. Verder kun je in de app veiligheidswaarschuwingen krijgen, bijvoorbeeld als er een bacterie in een product is gevonden.

Download in Play Store
Download in App Store
Lees meer over de app

Meer over zwangerschap?

Lees alles over gezond eten tijdens je zwangerschap.
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.