Misschien heb je al de nodige stappen gezet om verspilling terug te dringen in jouw restaurant. Voedselverspilling voorkomen levert duurzaamheidswinst op, is beter voor het milieu en het bespaart uiteindelijk geld.
Je kunt je gasten stimuleren om bewustere keuzes te maken om daarmee voedselverspilling te voorkomen. Vraag je gasten bijvoorbeeld of ze een bijgerecht willen in plaats van deze standaard uit te serveren. Bied hen de mogelijkheid om een kleine portie te bestellen en geef restjes mee in een foodiebag, zodat ze er thuis nog van kunnen genieten.
Op de site Samen tegen voedselverspilling vind je meer tips om verspilling terug te dringen bij het inkopen, bereiden en serveren van eten.
Benieuwd hoe je het aanbod van jouw eetomgeving nog duurzamer kunt maken? Doe eens de gratis webtraining ‘Ontdek jouw verleidingskracht’. In 15 minuten heb je een beeld van waar je staat en hoe je presentatie- en verkooptechnieken kunt inzetten om duurzamere keuzes te stimuleren.