Geef niet |
Waarom niet |
Rauwe vis en rauw vlees, of producten met rauwe melk of ei.
|
|
Hierin kunnen ziekmakende bacteriën zitten. Jonge kinderen zijn daar extra gevoelig voor. |
Producten met veel zout, zoals vleeswaren, kant-en-klare sauzen en snacks. |
|
De nieren van kinderen tot 4 jaar kunnen dat nog niet goed verwerken. Voeg zelf geen zout toe aan je eten, en kies voor producten met weinig zout zoals verse groente en groente uit de diepvries. |
Gewone kaas |
|
Bevat veel verzadigd vet en zout. Je kunt beter kiezen voor een kaassoort met weinig of minder zout, zoals mozzarella en zuivelspread. Bekijk meer alternatieven. |
Kaas gemaakt van rauwe melk |
|
Daarin kunnen ziekmakende bacteriën zitten. Jonge kinderen tot 4 jaar hebben vaak een verminderde weerstand en zijn gevoeliger voor voedselinfecties. Lees meer. |
Smeerleverworst of paté
|
|
Dit bevat veel vitamine A. Een teveel daarvan kan schadelijk zijn voor
kinderen. Een te grote inname kan bijvoorbeeld leiden tot hoofdpijn,
misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid. |