Menu
Zoek

Hoe lees ik een recept?

Door een recept goed te lezen, is de kans groter dat je gerecht goed lukt. Wij leggen uit hoe je stap voor stap een recept leest. Zo kun je goed voorbereid aan de slag met de lekkerste recepten.

1. Lees het recept een keer helemaal rustig door.

  • Hoeveel tijd kost de bereiding van het recept?
  • Voor hoeveel personen is het recept?
  • Welke materialen heb je nodig? Denk aan een staafmixer, oven, ovenschaal of rasp.

2. Bekijk alle benodigde ingrediënten.

  • Heb je alle ingrediënten in huis?
  • Moet je ingrediënten splitsen? Bijvoorbeeld 1 ei: één helft gaat in het deeg en één helft is voor het bestrijken ervan.
  • Heeft een ingrediënt een voorbereiding nodig? Bijvoorbeeld rozijnen wellen.
  • Zijn er extra ingrediënten nodig om het tot een complete maaltijd te maken? Denk aan een salade, rijst of brood.

3. Lees alle stappen van het recept nog een keer goed door.

  • Staan de stappen in een logische volgorde?
  • Worden alle stappen apart benoemd? Misschien moet de appel geschild en in kleine blokjes gesneden worden of de oven worden voorverwarmd.

4. Zet alle ingrediënten klaar.

  • Houd vlees, kip, vis en zuivel zolang mogelijk in de koelkast.
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.