De meeste recepten gaan uit van een
gewone (conventionele) oven, dus met onder- en bovenwarmte. Een heteluchtoven heeft een
snellere warmteoverdracht. Stel de temperatuur van een heteluchtoven daarom ongeveer 10% lager in. Een oventemperatuur van 190 °C is dan bijvoorbeeld bij een heteluchtoven ongeveer
170 °C.
- Hetelucht stand: zorgt voor een gelijke verspreiding van de warmte door de hele oven. Dit is
handig als je meerdere ovenschalen tegelijk wilt verwarmen. Het bereiden van
friet, broodjes of ovenschotels is ook mogelijk op deze stand.
- Conventionele
stand: zorgt voor boven- en onderwarmte die zich langzaam door de oven
verspreid. Dit is bijvoorbeeld handig voor het langzaam garen van vlees en het
bakken van broodjes.
- Grillstand: zorgt
voor snelle hitte vanaf de bovenkant. Dit is handig bij het bereiden van vlees,
vis, kip en ovenschotels. De buitenkant krijgt dan vaak een knapperig korstje.
sluiten