Zelf lasagne maken? Probeer eens aan een vegetarische lasagne met verschillende soorten groenten, zoals spinazie, courgette of pompoen. Of kies voor een lasagne met vis of vlees. Wij inspireren je graag met lekkere, gezonde en makkelijke lasagne recepten.
Een gezonde lasagne maak je met volkoren lasagnebladen voor lekker veel vezels. Aan kant-en-klare lasagnesauzen of sausmixen is vaak zout en/of suiker toegevoegd. Maak daarom je lasagnesaus zelf, dan weet je precies wat er in gaat. Wil je wat kaas bij de lasagne? Kies voor 20+ of 30+ kaas, hüttenkäse, ricotta, mozzarella of verse 30+ geitenkaas.
Wil je een lasagne met vis maken? Kies dan voor een stevige vis die niet snel uit elkaar valt. Denk aan vette vis zoals zalm, tonijn en makreel. In vette vis zitten visvetzuren die beschermen tegen hart- en vaatziekten. En natuurlijk hoort de klassieke lasagne bolognese ook in dit lijstje. Probeer onze gezonde variant met rundertartaar, tomatenblokjes en oude kaas.
Een restje lasagne kun prima invriezen. Stop het in een bakje dat goed af te sluiten. Schrijf de datum en de naam van het gerecht erop. Je kunt het 3 maanden in de vriezer bewaren. De lasagne kun je opwarmen in de oven of magnetron, ook als er spinazie en/of vis inzit. In de koelkast is een restje lasagne 2 dagen houdbaar.
Bekijk een voorbeeld