Zelf lasagne maken? Probeer eens aan een vegetarische lasagne met verschillende
soorten groenten, zoals spinazie, courgette of pompoen. Of kies voor een
lasagne met vis of vlees. Wij inspireren je graag met lekkere, gezonde en
makkelijke lasagne recepten.
Ga voor een gezonde lasagne!
Een gezonde lasagne maak je met volkoren lasagnebladen voor
lekker veel vezels. Aan kant-en-klare lasagnesauzen of sausmixen is vaak zout en/of suiker toegevoegd. Maak daarom je lasagnesaus zelf, dan weet je precies
wat er in gaat. Wil je wat kaas bij de lasagne? Kies voor 20+ of 30+ kaas,
hüttenkäse, ricotta, mozzarella of verse 30+ geitenkaas.
Vegetarische lasagne recepten
Ga je voor een vegetarische lasagne? Groenten die het goed
doen in lasagnes zijn tomaten, spinazie, courgette, aubergine en wortels. Maar probeer
ook eens pompoen, bietjes of boerenkool. Lekker met wat ongezouten noten of
zaden erdoorheen, zoals walnoten of pijnboompitten.
Recepten voor lasagnes met vis of vlees
Wil je een lasagne met vis maken? Kies dan voor een stevige
vis die niet snel uit elkaar valt. Denk aan vette vis zoals zalm, tonijn en
makreel. In vette vis zitten visvetzuren die beschermen tegen hart- en
vaatziekten. En natuurlijk hoort de klassieke lasagne bolognese ook in
dit lijstje. Probeer onze gezonde variant met rundertartaar, tomatenblokjes en
oude kaas.
Lasagne: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Een restje lasagne kun prima invriezen. Stop het in een bakje dat goed af te sluiten. Schrijf de datum en de naam van het gerecht erop. Je kunt het 3 maanden in
de vriezer bewaren. De lasagne kun je opwarmen in de oven of magnetron, ook als er spinazie en/of vis inzit. In de
koelkast is een restje lasagne 2 dagen houdbaar.