Menu
Zoek

Snelle groente- en fruitspreads voor op brood

Groente en fruit als broodbeleg, dat is lekker en gezond. Hier vind je 8 makkelijke recepten voor het maken van je eigen groentespread of fruitspread. Lekker als broodbeleg, maar ook als hapje op een toastje. Lekker smeren maar!

Groentespreads: verrassend broodbeleg

Met groentespreads kun je volop variëren. Gebruik de groente die jij lekker vindt. Een wortelspread, paprikaspread of auberginespread bijvoorbeeld.

Smaken combineren kan ook: tomaat-paprika, courgette-radijs, wortel-pompoen. De spread kun je op smaak maken met bijvoorbeeld olijfolie, citroensap, knoflook of kruiden. De combinatie met zuivel is ook goed, bijvoorbeeld (light)-zuivelspread, magere of halfvolle yoghurt of hüttenkäse.

Recept van het Voedingscentrum: Wortelspread

Wortelspread

Lekker fris met kappertjes
Recept van het Voedingscentrum: Toast met paprikaspread

Toast met paprikaspread

Met olijven en knoflook voor een Mediterraans gevoel
Recept van het Voedingscentrum: Bietjesspread

Bietjesspread

Met yoghurt en dille voor een frisse smaak
Recept van het Voedingscentrum: Volkorenbrood met groene spread

Volkorenbrood met groene spread

Van spinazie of boerenkool

Fruitspreads: eens iets anders op je brood

Fruit is heerlijk om vers te eten, maar het is ook verrassend broodbeleg. Een boterham met banaan of partjes aardbei kennen we allemaal, maar wat dacht je van deze heerlijke combinaties?

Recept van het Voedingscentrum: Boterham met blauwe vruchtenspread

Boterham met blauwe vruchtenspread

Kleurrijk broodbeleg
Recept van het Voedingscentrum: Mangospread

Mangospread

Een tropische verrassing
Recept van het Voedingscentrum: Aardbeienspread

Aardbeienspread

Zuivel en aardbeien: een perfecte combinatie

Elke week lekkere recepten in je mailbox?

Vegetarische favorieten

Wekelijkse inspiratie voor iedereen die minder of geen vlees wil eten.

Bekijk een voorbeeld

Menu van de week

Ontvang elke week recepten die gezond eten makkelijk maken.

Bekijk een voorbeeld

Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.