Uiterlijk
Smaak
Rauw smaakt aardpeer nootachtig, met een knapperige
textuur. Gekookt heeft het een milde en lichtzoete smaak.
Gebruik
Was de aardpeer, verwijder
eventueel houterige uiteinden en schil met een dunschiller. Je kunt aardpeer vervolgens grof raspen of in dunne plakjes schaven (als je het rauw eet), of in plakken of blokjes snijden.
Bereiding
Aardpeer kun je rauw eten. Je kunt het ook koken of stomen (5-10 minuten). Als je er een puree van
wilt maken, prik dan in de aardpeer om te controleren of die echt zacht is.
Smaakcombinaties
Lekker met o.a. amandel,
basilicum, citrusfruit, dragon, hazelnoten, kastanjes, mosterd, oregano, paddenstoelen,
salie, spinazie, tomaat en venkel(zaad).
Inspiratie
- Als puree in een ovenschotel met
gehakte amandelen als topping
- Geraspt door een venkelsalade met
citroendressing en basilicum
- Door een spinazierisotto met hazelnoten en
salie
sluiten