Zalm, tonijn, makreel, haring, pangasius, garnalen,
mosselen.... De zee en de rivier geeft
ons zoveel lekkers! Denk aan een knapperig broodje met eigengemaakte
tonijnsalade, een heerlijke vissoep of een geurige pasta met garnalen.
Wij hebben een
paar van onze lekkerste recepten met vis en schaaldieren op een rij gezet. Zoals een snel zalmrecept dat iedereen kan maken. Loopt
het water je al in de mond? Duik lekker de keuken in.
Het goede van vis
Het advies is om 1 keer per week vis te
eten. De vetzuren in vis (omega 3-vetzuren) beschermen namelijk tegen hart- en
vaatziekten. Met name vette vis zoals zalm, sardines, makreel en haring bevat veel gunstige vetzuren. Waarom is vis gezond?
Tip: om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden, is het goed te letten op keurmerken op het etiket, zoals MSC en ASC.
Lunchen met vis
2 personen
Minder dan 15 minuten
Voorgerecht
Met een heerlijke appel-peterseliedressing
2 personen
Minder dan 15 minuten
Voorgerecht
Ga jij voor zoute of zure haring?
2 personen
Minder dan 30 minuten
Voorgerecht
Lekker met een stukje brood
2 personen
Minder dan 30 minuten
Hoofdgerecht
Ideaal voor je wekelijkse portie vis
2 personen
Meer dan 30 minuten
Hoofdgerecht
Verrassende smaakcombinatie
2 personen
Minder dan 30 minuten
Hoofdgerecht
Een feestje voor op je bord