Menu
Zoek

Bloemkool koken: tips en recepten

Bloemkool koken kan op vele creatieve manieren. Koken, stomen, wokken, in de oven of airfryer. Bloemkool doet het goed in een salade, soep, curry, stamppot of schotel.

Wij hebben tips en recepten met bloemkool voor je op een rij gezet. Restjes bloemkool over? Deze zijn ideaal om te verwerken in een lekker soepje of frisse salade.

Hoelang kook je bloemkool?

Hoe kook je bloemkool?

Stap voor stap kook je bloemkool zo:

  • Verwijder de bladeren. Dat gaat makkelijker als je de bloemkool eerst doormidden snijdt.
  • Snijd de bloemkool in stukjes (roosjes). Ook de steel is eetbaar.
  • Doe de bloemkool in de pan en voeg een laagje water toe (ongeveer 2 centimeter). De bloemkool hoeft niet helemaal onder water te staan.
  • Doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook.
  • Zet de temperatuur lager als het water kookt.
  • Zodra het water kookt gaat de kooktijd in. Na 6 tot 8 minuten is de bloemkool gaar. Als je erin kan prikken is het goed.
  • Giet af. Bloemkool is bijvoorbeeld lekker met nootmuskaat en peterselie.

Teaserafbeelding voor video ''

Elke week lekkere recepten in je mailbox?

Vegetarische favorieten

Wekelijkse inspiratie voor iedereen die minder of geen vlees wil eten.

Bekijk een voorbeeld

Menu van de week

Ontvang elke week recepten die gezond eten makkelijk maken.

Bekijk een voorbeeld

Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.